"Кофеин": Тръгваме по нов път

Архив Пловдив

22-12-2011, 10:10

Автор:

Мариана Милкова

Всичко от Автора

Пловдивската банда приключва с кавърите и атакува сцените в града под тепетата и страната със собствения си стил.

Група "Кофеин" тръгва по нов път. Пловдивската банда приключва с кавърите и атакува сцените в града под тепетата и страната със собствения си стил.
А той е съвременен американски рок, разказва пред ПловдивУтре мениджърът на групата Цветан Карабов.

Беше време за промяна и тя естествено дойде. Затова и първият ни албум, който ще излезе в началото на следващата година, се казва „Time for change”. Повече няма да сме клубна банда, почваме с концертите и авторските парчета.

Бандата съществува от 2003 г. В началото, като повечето по това ввреме, свирихме поп-рок под името "Тирамису". Извадихме и няколко парчета на български. Бяхме избрани за БГ-Таланти по БГ-Радио, участвахме на Евровизия и стигнахме до финала на международния поп-рок конкурс "Сарандев".

В един момент обаче стана ясно, че оставаме далеч от тенденциите от световните сцени. В България стиловете винаги са закъснявали, но сега, с интернет и всичките останали технологии, няма как да не сме в час. В момента залагаме на най-модерното и комерсиалното. Накрая решихме да правим музиката която ни харесва и така се роди "COFEIN".

Първият ни сингъл, песента "So Beautiful", дебютира на първо място в класацията "Каменица рок 40" по радио Z-Rock. Класира се и на полуфинала на международния конкурс “ISC 2010”, нареждайки се сред 70-те най-добри рок песни в света за 2010г.

За момента приоритет за групата е албумът, издаването му се очаква през януари, промоцията е планирана за пролетта. И най-важното е, че идеята за втори такъв вече е налице.