Любозар Фратев: На Нова година винаги съм вкъщи

Архив Пловдив

29-12-2011, 11:20

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

"Не съжалявам за нищо, което е минало, а и годината беше интерсна и поучителна", сподели за Plovdivutre.bg бизненсменът.

"2011 година и за мен беше трудна, а посрещането на Новата 2012 година ще отпразнувам както винаги вкъщи в Пловдив", каза за Plovdivutre.bg бизненсменът и един от най-дейните общественици под тепетата Любозар Фратев.

Годината за собственика на "Новиз АД" бе съпътствана и от радикални промени. Както е известно Фратев този месец напусна Бизнес експертния съвет (БЕС) - Пловдив, след като не успя да го оглави.

Припомняме, че на събранието за избор на председател на БЕС са присъствали 23-ма членове, 12 от които подкрепили собственика на хотел "Лайпциг" и „4-ти километър” Радослав Бозуков, 11 – Фратев.

"Не съжалявам за нищо, което е минало, а и годината б
еше интерсна и поучителна", бе краткият коментар на запаления по пловдивската история инженер.

Фратев припомни, че 3/4 -ти от годината е работел като общински съветник и е удовлетворен от работата си там. "Участвах и в изборната кампания. Е, резултатът ми би могъл да бъде и по-добър, но в края на краищата съм доволен от това, че видях колко души подкрепят един мажоритарен кандидат, независим от партии и групировки. Оценявам го като важен и полезен опит", уточни Фратев относно дейността си в ОбС.

На въпрос кой е най-големият урок от изминаващата 2011 година, след близо минута мълчание бизнесменът сподели: "Това което болшинството решава не всякога е най-доброто, но това освен урок е и мое верую. Поддържам позиция на независим човек, човек с достойнство и когато не съвпадат моите възгледи и позиции с тези на останалите и не мога да ги убедя, то аз се оттеглям".

Потомственикът на български учители и общественици уточни, че не е силов играч и не налага мнение, а убеждава хората. 

"За следващите 365 дни си пожелавам задължително здраве и откриване на нови направления", заключи Любозар Фратев.