Дъщерята на Стоичков и Барселона помагат на болно българче

Архив Пловдив

29-12-2011, 15:27

Автор:

Цветелина Йорданова

Всичко от Автора

Събират средства за болната Алекс от Добрич

Михаела Стоичкова не спира да изнендва приятно. След като се захвана със спортна журналистика, дъщерята на Камата започна благотворителни инициативи. Мика, както я наричат в Испания, събира средства за болната Алекс от Добрич. За целта щерката на Камата ще продаде топка на търг в интернет и събраните средства ще отидат за лечението на 5-годишното детенце. Топката обаче е повече от специална. На нея са всички автографи на звездите на Барселона начело с Лео Меси, Шави, Иниеста и други. С въпросната топка каталунците играха в мача и спечелиха трофея в Шампионската лига през май тази година.

Ето какво написа Михаела в личния си блог по повод инициативата:

“Здравейте, приятели! Как изкарахте Коледа?

Имам една прекрасна новина, която в студената декемврийска нощ ще стопли хиляди добри сърца, прегърнали една благородна кауза. Аз и футболистите на Барселона ще подкрепим благотворителна кампания в България, която грабна сърцата ни. Ще подадем ръка на 5-годишната Александра Маркова от Добрич. Детенцето е болно, а родителите му се нуждаят от средства, за да продължат лечението в Израел. В България донесох топка, с която футболистите на Барса играха в Шампионската лига. Всички поставиха своите автографи и пожелаха детенцето да оздравее по-бързо. Топката ще бъде предоставена за търг в интернет, а средствата ще отидат за лечението на момиченцето. Уникално – някой може да притежава топка с автографите на световния шампион и да помогне.

Бъдете добри, помогнете и Вие!

Банковата сметка на Алекс е:
IBAN сметка: в лева BG29UNCR70001502098286, BG23UNCR70001519928740 в евро, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк – клон Добрич.