Йети от Ингушетия се оказа измама

Новините

29-12-2011, 15:53

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Шегата била с цел, да се обърне внимание на бедните и нещастни хора.

В навечерието на Нова година всички жители на Ингушетия поискаха да видят заловеното същество, което много приличало на „снежния човек".

Местната телевизия своевременно информира, че е заловено двуметрово същество, което освен, че няма разрешение да пребивава в пограничната зона, но на всичкото отгоре откраднало и един овен.

Новината сигурно е вдигнала многократно печалбите на мобилните оператори, тъй като хората се смятаха за задължени да разкажат един на друг подробности за Йети. Някои дори тръгнали към Сурхари, където, според слуховете, било настанено съществото.

Някои жители дори започнали да се опасяват, че немарливостта на служителите от зоопарка може да позволи на съществото отново да хване гората. Около хиляди души, които пристигнали в града били пуснати в зоопарка, където зад решетките на клетката стоял...преоблечен сътрудник на зоологическата градина.

Според организаторите на шегата, това е било специална акция, която трябвало да обърне вниманието на хората към бедните и нещастните- възрастните многодетните семейства, ветераните, хората с ограничени възможности.