Скобелево е отблокирано, по пътя за Дедево се работи

Архив Пловдив

08-01-2012, 15:17

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Затворено от паднали дървета е само едно селище по маршрута Храбрино - Лилково и това е Дедево

Основните пътища на територията на Пловдивска област са отворени. Затворено заради сняг и паднали дървета е само едно селище по маршрута Храбрино - Лилково и това е Дедево, съобщи инспектор Георги Кунев, говорител на от Областното управление “Пожарна безопасност и защита на населението"-Пловдив.

Три екипа на пожарната са изпратени и към най-коментираната дестинцаищ днес в Пловдивско - хижа Бряновщица над Брестовица. В този участък екипите на Снегопочистване и пловдивската пожарна работят от сутринта. "Всички останали селища и хижи, които до преди часове бяха непроходими заради паднали дървета като Скобелево, хижа "Студенец", хижа "Връховръх" вече са почистени и нямат нужда от нашите екипи", добави инспекторът.

Пътят от Пловдив за хижа „Здравец" вече е напълно отблокиран и има достъп до хотелите и хижите в парк "Родопи". Служители на Областно пътно управление са почисили натрупания сняг. 140-те деца, които вчера бяха блокирани на „Копривките", са били свалени с автобуси още снощи. Затворен за движение остава проходът Троян - Кърнаре.