Андрей Иванов напуска председателството на Столичния общински съвет

Новините

11-01-2012, 11:20

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Елен Герджиков ще бъде предожен за нов председател на Столичния общински съвет.

Андрей Иванов от ГЕРБ е подал оставка от длъжността си председател на Столичния общински съвет, съобщи заместник-председателят на партията Цветан Цветанов на извънредната пресконференция в 8 ч. тази сутринта, цитиран от Mediapool.

Това е станало снощи на среща при премиера Бойко Борисов с мотиви "медийните спекулации" около имотното му състояние и нагласени обществени поръчки. За оттеглянето на Иванов не е взимано политическо решение от Изпълнителната комисия, която във вторник вечерта е обсъждала единствено областните структури.

"В личен план и на семейството ми ни дойде малко в повече", каза Иванов. "В разстояние на година за четвърти път ми се налага да вземам отношения по слухове", обясни той. Благодарен съм на колегите, че те не се поддадоха на тези слухове и снощи нямаше точка, която да разглежда казуса Андрей Иванов, допълни той.

Изборите според него са показали, че трудно се съчетава партийната работа с поста на председател на Столичен общински съвет. Има опасност слуховете да създадат проблеми за работата на структурата в София, каза още Иванов. Той остава председател на софийската структура на ГЕРБ и общински съветник. Цветанов уточни, че Софийската организация се представила на изборите изключително успешно и не се налага да бъдат правени кадрови промени в структурата в София-град.
 
Елен Герджиков ще бъде предожен за нов председател на Столичния общински съвет. Той ще бъде представен пред общинските съветници от ГЕРБ в сряда от 17 ч. в присъствието на Цветан Цветанов. Той е на 40 години и е общински съветник втори мандат. Пред БиТиВи Герджков коментира, че нападките срещи Иванов са "инспирирани от лошите практики, които нашето управление спря и недоволни бизнесмени".
 
Зам.-председателят на ГЕРБ представи и кадрови промени в областните структури на управляващата партия. Областната структура на ГЕРБ в Пазарджик ще бъде ръководена от Дончо Варсанов, който в момента е областен управител на Пазарджик.
 Смяната на областните партийни ръководители беше обяснена с по-голямата ангажираност, тъй като повечето са и депутати. По същите причини за област Разград структурата ще бъде ръководена от Валентин Василев, също областен управител на област Разград. Иван Петров, областен ръководител на Хасково ще бъде заменен от Иво Димов, издигнат като кандидат за кмет на община Димитровград. За област Велико Търново Христо Христов отстъпва поста на Даниел Панов – кмет на общината. Млад, енергичен човек с мениджърски способности, каза Цветан Цветанов.
 
По устав на ПП ГЕРБ Изпълнителната комисия освобождава и временно назначава областните ръководители и общинските ръководства. Очакват се предложения за промени в общинските ръководства.