Тръгва конкурс за логото на "Пловдив 2019"

Архив Пловдив

12-01-2012, 12:15

Автор:

Екатерина Първанова

Всичко от Автора

До края на годината, когато се очаква Министерството на културата да отправи официална покана към градовете-кандидати, Пловдив трябва да е готов със своята апликационна форма. Регламентът вече е обявен на сайта на Европейската комисия.

„Пловдив 2019” ще е новото име на фондацията, която подготвя кандидатурата на града за европейска столица на културата. Предложението ще бъде внесено в Общинския съвет, съобщи заместник-кметът Стефан Стоянов.

Добрият опит на успешните досега кандидатури е бил обсъден на приключилия вчера двудневен семинар с участието на широк кръг специалисти. Не е важно само да спечелиш домакинството за културна столица, а и то да премине отлично. Това се случва, когато има огромна обществена подкрепа, последен пример за което е Ливърпул с включилите се хиляди доброволци, обясни Стоянов.

До края на годината, когато се очаква Министерството на културата да отправи официална покана към градовете-кандидати, Пловдив трябва да е готов със своята апликационна форма. Регламентът вече е обявен на сайта на Европейската комисия. Според заместник-кмета работата на фондацията набира все повече скорост. В момента се подготвя заданието за интернет страница, разработват се и критерии за лого . В неделя изтича крайният срок на конкурса за концепция.