Полуфинал на българската песен в „Евровизия“

Архив Пловдив

14-01-2012, 14:20

Автор:

Ирен Лазова

Всичко от Автора

По регламент тази година ще има двама сигурни финалисти - избранникът на "Музикалната академия" и този на зрителите. Останалите участници ще продължат да се борят за вота на публиката в рамките на 20 минути

Дългоочакваният полуфинал на българската песен в "Евровизия" ще се състои тази вечер. Всички, 22-ма класирани изпълнители ще трябва да се преборят за едва 12-те места за големия финал. Музикалната битка ще започне веднага след централната емисия новини на БНТ.

Участниците ще впечатлят публиката с гласови възможности, модерна визия и атрактивни послания. Гости на музикалното шоу ще са "Гравити Ко", квартетът "Стрингс" и балет "Дива". А популярните лица от хитовия сериал на БНТ "Под пркритие" - Миленита и Сано със сигурност ще допринесат за доброто настроение пред малкия екран. Освен това, водещите също ще изненадат зрителите със съвместно изпълнение на "Бенг, бенг", песента, която се превърна в символ на подземния свят в криминалната сага.

Линиите за гласуване ще бъдат отворени веднага, след изпълнението на последното парче. По регламент тази година ще има двама сигурни финалисти - избранникът на "Музикалната академия" и този на зрителите. Останалите участници ще продължат да се борят за вота на публиката в рамките на 20 минути, като от един мобилен номер ще може да се пусне един единствен SMS, за да се избегне фалшифицирането на гласове.