Версия: Чочо се гръмнал с пищов на ченге

Новините

14-01-2012, 10:06

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА
Най-интересното от в. "Труд" на 14 януари

Похитителят на  17 годишната Мирослава от Перник –СтойчоСтоев- Чочо /36 г./ се е застрелял пред петима антимафиоти от ГДБОП и окръжния прокурор на Перник Пламен Найденов, пише “Труд” по информация на полицаи от миньорския град.

Сред злополучните спецполицаи бил и шефът на антитерора Валентин Цоновски, спечелил приза “Полицай на годината” през 2010 г. За него се твърди, че е прототип на честното ченге от филма “Под прикритие” - инспектор Емил Попов. Колегите му също били с годишни награди.

По време на самоубйството в дома на похитителя на ул. “Тунджа” в Перник били още двама следователи, както и поемни лица, обясниха още от местната полиция. Те подчертаха, че нито един пернишки служител на реда не е пряко отговорен за станалото. Ако има разследване срещу длъжностни лица, то ще се води срещу служители от ГДБОП. Чочо се е гръмнал с пистолета на един от полицаите, съобщи Медиапул вчера, цитирайки източници от МВР.

От пресцентъра заявиха, че не коментират. Версията беше отречена задочно само от психолозите на МВР. Според тях петимата антимафиоти, следователите и прокурорът придружавали Стойчо Стоев за втори оглед в дома му. Следователите и поемните лица останали отвън, а спецченгетата влезли в жилището. Нямало ток, защото не били плащани сметките. Тъй като бил охранител по професия и ловец, Стойчо имал разрешително за пистолет “Глог” и ловна пушка.

Според версията на психолозите по някое време той помолил да отиде по малка нужда. Бил с белезници, като ръцете му били вързани отпред. Посочил една врата на антимафиотите и те го пуснали да иде в нея, като смятали, че там е клозетът. Всъщност там се намирал килер, където Чочо държал оръжието си. Докато полицаите се усетят, той налапал дулото и се гръмнал в устата.

“Стойчо се е самоубил, защото е бил разочарован от провала си”, обясни зам.-шефът на Института по психология на МВР Росен Йорданов.

Похитителят първо твърди, че е свидетел на отвличането, но после признава, че е участвал в него. Според психолозите похитителите са действали наивно. Смятали, че ще им дадат бързо парите. Разчитали за тях на едно наследство от Борислав - приятел на сестрата на Мира. Смятали че той може да се манипулира. Стойчо му бил бодигард, карал колата му и така научил за финансовото му състояние. Първоначално похитителите искали да отвлекат брата на Борислав. Но после нарочили Мирослава, защото дневният й режим бил точен и била лесна за проследяване.

Психологът разказва: “След като мина полиграфа, Стойчо реши да си признае. Провали се на два въпроса: дали той е оставил второто писмо пред къщата на Борислав и знае ли къде е тялото на Мира. След последното обаждане момичето е удушено със сицилианска примка от стоманено въже, разкриват психолозите. Справка показва, че обаждането е на 2 км от мястото, където 70 дни по-късно бе открит трупът - над село Лесковец.