"Дийп Пърпъл", 12 март, Пловдив (видео)

Архив Пловдив

16-01-2012, 13:52

Автор:

Мариана Милкова, Детелин Явашев

Всичко от Автора

Датата е 12 март, поводът-честването на 100-годишния юбилей на Футболен клуб Ботев Пловдив през 2012 г.

http://www.plovdiv.utre.bg/multimedia/videos/165-deep_purple

Пловдив беше включен в листата за европейското турне на "Дийп Пърпъл", показват съвсем пресните данни в Уикипедия. Датата е 12 март, поводът - честването на 100-годишния юбилей на Футболен клуб Ботев Пловдив през 2012 г.

Членът на Управителния съвет на ПФК Ботев 1912 Ангел Палийски заяви пред Plovdivutre.bg, че в клуба няма потвърждение от легендарните рокаджии. Както е известно, още на Новогодишното тържество на "канарчетата", когато в Пловдив пристигна собственикът на клуба Цветан Василев, стана ясно за покана до Дийп Пърпъл и Борусия (Дортумунд).

 „Ще проверим какво пише за турнето на Пърпъл.  От вас чувам, че са включили Пловдив в турнето си. Дано дойдат наистина, ще стане голям празник“, заяви Палийски.

Plovdivutre.bg научи още, че организаторите на турнето правят проучване за концерт на Дийп Пърпъл на градския стадион. Идеята е да се използва съоръжението, без втория етаж, от мерки за сигурност. Наши източници разкриха, че шоуто на рокдинозаврите в Града на тепетата ще е срещу входни билети, като цената допълнително ще се уточни.

В Ботев очакват отговор и от германския колос Борусия (Дортумунд) за приятелски мач на 11 март.

http://www.plovdiv.utre.bg/multimedia/videos/165-deep_purple