Карайте се...красиво

Архив Пловдив

17-01-2012, 17:10

Автор:

Мария Зверева

Всичко от Автора

 Ако в една връзка едно от лицата е пренебрегнато, то много често се чувства застрашено и смята, че е под непрекъснат контрол на другия

Във всяка връзка има пререкания и те са неизбежни. Решението не е в неразрешените проблеми нито в потискане на емоциите. Карането може да бъде полезно, естествено ако разговаряте цивилизовано, без обиди и тежки думи. Просто се карайте се красиво.
Обидите и тежките думи се помнят след любовните свади. Обиждането остава подсъзнателно и всяка обида унищожава близостта. Трябва да се научите да разговаряте и да уважавате другия независимо дали мислите еднакво или не. Освен това трябва да контролирате нарастващия моментен гняв, не трябва да крещите и да бъдете груби. 
В случай, че разминаването прерасне в злобна разправа по - добре е да излезете на вън, разходете се и охладете нарастващия гняв. В противен случай няма да се карате продуктивно, защото емоциите ще вземат превъзходство над логиката. Успокойте се и по-късно поговорете.

 Ако в една връзка едно от лицата е пренебрегнато, то много често се чувства застрашено и смята, че е под непрекъснат контрол на другия. Например зад пререканията колко често трябва да правят любов стои жажда за нежност и внимание, а зад къщните работи стои уважението и признанието. Затова разговорите са базата в една качествена връзка.

Разговаряйте открито с партньора си за своите необходимости, така любовта ви ще трае дълго. Доказано е, че жените, които мълчат по време на скандал, рискуват четири пъти повече да получат сърдечна болест. Освен това има риск и от други болести предизвикани от стреса, затова споделяйте, обсъждайте и не потискайте гнева в себе си.