Пипнаха трима за интернет измами

Архив Пловдив

21-01-2012, 11:40

Автор:

Иван Иванов

Всичко от Автора

В хода на разследването бе установено, че това е извършил И.Н./ 29 г./ от Русе, който живее на квартира в Пловдив. На 19 януари той бе заловен и при извършения му обиск...

Двама мъже и жена бяха заловени в Пловдив при акция на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност”. След 24-часово задържане, тримата са приведени в следствения арест за 72 часа. През юли миналата година от банка в Пловдив чрез интернет измама са били изтеглени 4 903 евро.

В хода на разследването бе установено, че това е извършил И.Н./ 29 г./ от Русе, който живее на квартира в Пловдив. На 19 януари той бе заловен и при извършения му обиск бяха намерени 100 евро 200 лева, множество талони от различни банки, съдържащи IBAN номера на сметки, и дебитни карти.

При претърсване в жилището на И.Н., в което живеел още Д.С./37 г./ от Добрич с приятелката си М.М./ 22 г./ от Велико Търново, са били открити и иззети скимер, микрокамера, различни пластики с магнитни ленти, флашки, карти-памет за фотоапарати, мобилни телефони, лаптоп и други вещи. Полицейските служители са иззели и лек автомобил „Пежо”, който тримата са ползвали.