Внимание влюбени, януари е месецът на скандалите

Архив Пловдив

21-01-2012, 12:43

Автор:

Мария Зверева

Всичко от Автора

Точно през януари влюбените се карат най-много, споровете през деня продължават сумарно осем минути. Лошото време, мрачните дни и затрудненото финансово положение карат все повече хора да си седят у дома и това става причина за множество препирни с партньора.

Повечето двойки са в най-обострени отношения през първия месец на годината, разкри британско проучване, поръчано от застрахователната компания Sheilas`Wheels.

Точно през януари влюбените се карат най-много, споровете през деня продължават сумарно осем минути. Лошото време, мрачните дни и затрудненото финансово положение карат все повече хора да си седят у дома и това става причина за множество препирни с партньора. Над 65 на сто от участниците в допитването заявили, че са се разделяли с половинката си точно през януари.
Британците прекарват средно 14 часа и 48 минути на ден у дома през първия месец на годината и имат по 20 спора с човека до себе си.
Седем процента от британците прекратяват връзка в резултат на поето новогодишно обещание, 40 на сто твърдят, че страдат от януарска депресия, а почти половината от запитаните смятат януари за най-тъжният месец в годината.

"Липсата на слънчева светлина ни кара да се чувстваме летаргични и депресирани, а ограничената физическа активност може да ни направи раздразнителни, избухливи и стресирани. Като прибавим към това отегчението и финансовите проблеми се получава идеалната рецепта за караници и раздели", отбелязва психологът Дона Доусън, която е част от екипа, провел експеримента.