Заека душил Мирослава с гарота, Чочо я натискал към земята

Новините

21-01-2012, 12:54

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА
Най-интересното от в. "24 часа" на 21 януари

 „24 часа” публикува разследване на журналиста Слави Ангелов по случая с убийството на 17 г. Мирослава от Перник.

Авторът разказва подробно за това как през март 2011 г. 24-годишният Борислав Чолев, който иначе е безработен перничанин, получава писмо от общината и узнава, че вече притежава 11 апартамента в София, регулирани имоти в столицата и на морето и само натрупаните местни данъци върху тях надхвърлят 50 хиляди лева.

Всичко това го изненада твърде приятно като наследство от биологичния му баща, геодезист по професия с предприемачески нюх. Младежът си купува скъпи возила, наема  Стойчо Стоев-Чочо, който отчаяно се нуждаел от бързи пари. Чочо започнал да оформя един брутален план. Тук се включи и приятелят му Марио Любенов-Заека. Така двамата решиха да вземат 250 хиляди евро от младия перничанин, като отвлекат негов близък човек.

Първоначално идеята им бе да вземат в плен брат му Йоан. Тогава Чочо и Заека прецениха, че е много по-удачно да отвлекат 17-годишната Мирослава - сестра на Елеонора - приятелката на Борислав. Двамата съзаклятници подготвяха отвличането цели 5 месеца - от пролетта до ноември 2011 г.

В материала се описва самото отвличане, факта, че Мирослава разпознала Чочо и се съпротивлявала.Завели я в гража на Чочо и я накарали да напише писмо до сестра си, че е отвлечена и са нужни пари за откуп. После на 15-ина километра от Перник, в района на Братановци, накарали Мирослава да се обади на сестра си Елеонора от личния си телефон, за да й каже, че е отвлечена, че не трябва в никакъв случай да се обажда в полицията и да вземе оставеното за нея писмо в гаражна клетка номер 10.

На поляната над село Планиница убили и да заровили момичето още преди да са изминали и 60 минути от отвличането. Двамата били убедени, че Мирослава няма да им трябва жива, защото ще приберат откупа за максимум 3 денонощия. После изкопали плитък 50-сантиметров гроб, съблякли момичето голо и го заровили в дупката. След убийството и преди него двамата не са били Мирослава, единственото счупено нещо по тялото й бе подезичната й кост в резултат на бруталното удушаване.

В публикацията се описват и действията им до ареста, който двамата не очаквали да е толкова скорошен. Не очаквали също и, че е разкрит и третият човек, който им помага преди и след отвличането. Той обаче, твърди авторът, не е служител на МВР.