Само Локо! Само Ботев! Цар Киро - в затвора!

Архив Пловдив

23-01-2012, 22:34

Автор:

Васил Хаджийски

Всичко от Автора

От феновете на двата пловдивски тима тръгна революцията в Катуница

Кирил Рашков, откраднал българската титла Цар, влиза в затвора за 3,5 години! Присъдата, революцията в мисленето на българския народ, беше немислима без активното участие на феновете на Ботев и Локомотив. Пловдивските фенове зачеркнаха клубните боричкания, за да се обединят в името на България! Те превзеха Катуница, те запалиха пожара, след който пламна България. А когато Родината се разгоря, беше немислимо да се покрият циганските изстъпления на Рашков.

Днес Асеновградският съд го осъди на 3,5 години затвор. Няма значение за какво, няма значение колко! Важното е, че един терорист, от който пищяха и българи, и роми, ще влезе там,където му е мястото. Всичко това беше немислимо без факлите на феновете на двата велики пловдивски клуба. Когато те се обединиха, стана ясно, че партиите няма как да тръгнат поединично да спасяват циганския си любимец.

Районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров поиска ефективна присъда от 4 години затвор. В мотивите си той посочи, че Рашков е известен в обществото с агресивното си поведение и готовността за саморазправа, както и реабилитираните присъди. Освен това само преди няколко месеца му е наложена административна глоба по дело за заплахи за убийство срещу журналиста Емил Кацаров.
 
Калоян Димитров изтъкна и факта, че прокуратурата е завела дело за непристойно поведение на Цар Киро след едно от заседанията на съда, когато той показа среден пръст пред медиите на жителите на Катуница.
 
Повече от 10 часа продължиха разпитите на всички свидетели и вещи лица по делото. Показанията на Цар Киро бяха в пълно противоречие с тези на основните свидетели по делото, потърпевши и граждански ищци Веселин Христов и Иванка Петрова. Рашков напълно отрече техните показания, че на 23 септември той е пресякъл пътя им пред заведението им и им е отправил заплахи за убийство.
 
По думите му той минавал по същата улица, за да отиде до личния си лекар, тъй като състоянието му било влошено заради тормоза, който Веселин Христов и тълпата му са му оказали през предната нощ. По думите му българите били въоръжени с колове, викали, псували и уринирали пред къщата му. Обиждали и дъщеря му. Рашков разказа, че сутринта се жалвал лично по телефона на шефа на областната дирекция на полицията старши комисар Тодор Чонов.
 
"Аз искам да си подадем ръце и да се прегърнем", така Кирил Рашков се обърна към хората от Катуница по време на заседанието в районния съд в Асеновград. Веселин и Иванка не са невинни и убийството на Ангел трябва да тежи на тяхната съвест, каза още той, преди да бъде посъветван от адвоката си да не говори повече.