А присъда за Царкировите васали Слави и Бенатова?

Архив Пловдив

25-01-2012, 09:16

Автор:

Владимир Зарков

Всичко от Автора

Двамата отявлени поддръжници на ромското величество в часовете, когато цяла България беше настръхнала срещу циганския клан, плюеха наляво и надясно. Репортершата си позволи да нарече наркомани и пияници хората, събудили съвестта на тази държава.

Кирил Рашков бе признат за виновен. Няма значение за по-малкото или по-тежкото провинение. Важното е, че вече е официално осъден. Понякога с подобни мародери се действа така. Както с Ал Капоне навремето. Като не можеш да го вкараш в затвора за 101 убийства, го тикваш там за 1 данък. Ама неплатен.

48 часа след произнасянето на присъдата обаче не е ясно кога ще си платят данък "Кировщина" Слави Трифонов и Миролюба Бенатова. Двамата отявлени поддръжници на ромското величество в часовете, когато цяла България беше настръхнала срещу циганския клан, плюеха наляво и надясно. Репортершата си позволи да нарече наркомани и пияници хората, събудили съвестта на тази държава - феновете на пловдивските Ботев и Локомотив. Защо? Защото отидоха в Катуница и дадоха да се разбере, че този път не може да се мълчи. Че е дошъл момента да покажем, че ни има. Запалената (незаконна при това!) къща на Кирил Рашков бе референдумът на Катуница, който даде да се разбере, че жителите искат да излязат от Циганската монархия. Държавата отказваше да проведе този референдум в последните 20 години. Затова момчетата с шалчетата го организираха. И Бенатова ги заклейми! Слави Трифонов - също! В шоуто на Дългия двамата дотам надянаха наколенките, че се усъмниха виновен ли е въобще Кирил Рашков, зарониха сълзи как в България произнасяме присъдите преди съда да е сторил това.

Е, благодарение на феновете на Ботев и Локомотив този път съдът наистина произнесе някаква присъда. Сигурен съм, че ако не беше онзи палеж в Катуница, Рашков днес може би щеше да е дори свободен! Този регионален Ал Капоне, който в компанията на 5 полицаи има наглостта да показва среден пръст. Кукиша не беше за протестиращите катунчани, това беше среден пръст за България. За полтическата и върхушка, която създаде на един циганин ореола на недосегаем. Е, сега 3 години и половина Рашков ще може да си завира този пръст където иска. Защото се видя, че когато народът се надигне, недосегаеми няма. Ето от това ги е страх такива като Бенатова, като Слави. Те са функции на този или онзи. За тях е важно съдът да произнася присъдите. А знаем, че досега осъден няма! Не и за национални престъпления като Рашковите.

Като гледах "7 часа разлика" се сетих за събитията в Катуница. В сериала един депутат си отвори устата срещу Милото, и мафиотът веднага му спретна активно мероприятие - бил гей, взимал това, давал онова. А депутатът просто излезе и каза истини, които съдът знаеше, но не искаше да приеме. С Катуница се опитаха да направят същото. Рупорите на Милото пробваха да изкарат момчетата от Ботев и Локо наркомани, пияници, фашизоидни елементи. Целта беше да се измести центъра на проблема, да се скрие Рашковата недосегаемост. Затова Трифонов и Бенатова трябва да се извинят. Сега, веднага! Иначе ще се окаже, че Милото е убит, но неговите Матросовци са още тук. И всеки път ще застават на амбразурата, когато народът погне поредния недосегаем.