Искат обновяване на трафопостовете в "Тракия"

Архив Пловдив

25-01-2012, 12:06

Автор:

Анастасия Близнакова

Всичко от Автора

Обновяване на трафопостовете в „Тракия” поиска кметът на района Костадин Димитров в писмо до ЕВН, съобщиха от пресцентъра на общината.  

Всяка година броят им расте, но много от съоръженията са построени още при изграждането на жилищния район през 80-те години на миналия век. Голяма част от тях са с нарушени фасадни мазилки, ръждясали метални дограми, с компрометирани, а някъде и липсващи настилки наоколо, пише Димитров до ръководителя на КЕЦ Пловдив Юг при ЕВН Иван Дошев.

Според него сегашното състояние неприятно контрастира със съществуващата зелена среда, а още по-силно ще се открои при реализирането на амбициозната програма на кметството за подобряване на околната среда. Предвиждаме реализирането на редица проекти, които включват изграждането на мащабни зелени зони и ще подобрят както микроклимата в района, така и условията за отдих и спорт, подчертава Костадин Димитров.

Кметът на „Тракия” настоява ЕВН още тази година да включи в инвестиционната си програма поисканата оценка. "Отчитам по достойнство направеното от дружеството за подобряване на техническата инфраструктура, но външният вид на стопанисваните обекти също влияе върху неговия имидж", отбелязва той.