Не правете следните грешки, ако подозирате гаджето си в изневяра

Архив Пловдив

25-01-2012, 15:51

Автор:

Мария Зверева

Всичко от Автора

Често жените имат подозрения, че гаджетата им изневеряват. Има обаче три основни грешки, които те правят, когато смятат, че става дума за изневяра.

Първата грешка, която правят жените, е да изгубят контрол над емоциите си. Ние, жените, сме прекалено чувствителни и често започваме с нападки, основаващи се само на подозрения. Викове, крясъци, истерии и изблици на ревност – това е естествената реакция, която обаче е напълно погрешна. Той ще се защитава, казвайки, че си луда и те гони параноята. И не можеш да го обвиняваш за това. Докато нямаш твърди доказателства за твърденията си, не губи достойнство.

Не отправяй обвинения, без да имаш доказателства. Но го наричай измамник и не го обвинявай само въз основа на интуицията си, защото с подобни нападки можеш да предизвикаш обратен ефект: той ще се постарае да укрива по-добре евентуалните доказателства за евентуалната си изневяра. Когато тръгнеш да говориш с него, се въоръжи с доказателства и то не само например снимка, на която се виждат той и тя да вървят един до друг, а с убедителни доказателства като мейли, SMS- и и уличаващи го снимки. Колкото по-категорично е доказателството, толкова по-убедителна ще си.

Най-лошото нещо, което много жени правят, когато научат за изневярата, е да се срещнат със съперницата си. Това е безсмислено, защото тази жена всъщност не е направила нищо лошо. Да, знаела е, че той си има някоя, но това днес не е нещо ново и очевидно за нея това не е било важно, когато е започвала връзката. Така че това няма да се промени с каквито и да са заплахи или тъжни истории. Вината е единствено негова, той е решил да се впусне в тази авантюра зад гърба ти. Най-добре ще е да го оставиш той да реши какво иска, а и да дадеш на себе си време за същото решение. Ако тръгнеш да го молиш да я остави и да се надяваш, че вашите отношения ще се оправят за един ден, ще изглеждаш отчаяна. Заплахите и обидите към любовницата само ще те изкарат „луда“ в очите им, пише Index.hr.