Anonymous няма да хакват Фейсбук, чудят се кого, обаче

Новините

25-01-2012, 15:56

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Anonymous използва Twitter, за да помоли последователите за помощ – към кого да са насочени следващите хакерски атаки на организацията.

Не планираме атака срещу Facebook на 28-ми, заявиха от хактивистите от Anonymous.

Профил в Twitter, за който се смята, че принадлежи на хакерите от Anonymous опроверга слуховете, че групировката е пуснала видео, в което заявява намеренията си за кибер атака срещу Facebook.

Съобщението бе разпространено само часове, след като някой, който претендира, че представлява групата качи видео в YouTube. Посланието в него гласеше, че Anonymous планира атака над социалната мрежа Facebook на 28 януари в знак на протест срещу плановете за антипиратски закони в САЩ.

Сега обаче, „хактивистката” група Anonymous използва Twitter, за да помоли последователите за помощ – към кого да са насочени следващите хакерски атаки на организацията.

Все още ядосана заради ареста на Ким Дотком, собственик на сайта за споделяне на файлове Megaupload.

След като няколко човека предложиха групата да атакува социалните мрежи, тя отговори: „Много хора предлагат да свалим Twitter, FaceBook и YouTube… Защо Anon да сваля сайтовете, чрез които изпращаме посланията си?”

Anonymous се закани да продължи с атаките, докато бъде освободен Дотком.

„Подкрепяйте TBP, Torrents, Magnets, Megaupload и техните алтернативи. Подкрепяйте споделянето на файлове. Законно или не. Това е наше право”, написа Sabu, добре известен хакер от Anonymous.