Британците напират към България за Свети Валентин

Архив Пловдив

26-01-2012, 13:29

Автор:

Мари Милкова

Всичко от Автора

Най-горещите дестинации за предстоящия Св. Валентин са София, Краков и Будапеща, Фаро и Бордо

Британците, които искат да се насладят на романтична почивка, без да бъркат надълбоко в джобовете си, тази година ще пътуват масово до Източна Европа и предимно до България за Свети Валентин. До този извод стигнаха от най-големия британски сайт за наемане на автомобили, който само през последната седмица е отчел значително по-висок брой резервации в тази част на континента.

Франция изглежда, че остава фаворит на романтичните британци, но забелязахме значително повишение на търсенето на екскурзии до източноевропейските градове. Хората пътуват с изгодни полети и отсядат в евтини хотели, за да се вместят в тазгодишния си бюджет, споделя говорителят на сайта.

В Източна Европа има дори евтини планински екскурзии и изгодни оферти за наемане на автомобил. А това е страхотен начин да излезеш от хотела и откриваш нови места по време на дългия си, романтичен уикенд, каза още той.

Според данните на компанията, най-горещите дестинации за предстоящия Св. Валентин са София, Краков и Будапеща, Фаро и Бордо.