Юноша на Локо се обясни на феновете на Ботев

Архив Пловдив

27-01-2012, 10:02

Снимка:

Официален сайт

Автор:

Васил Хаджийски

Всичко от Автора

Христо Телкийски обеща на бултрасите поне финал за Купата

Завърналият се в България след дълга кариера в Гърция Христо Телкийски подписа с Ботев (Пд). Това шокира половин Пловдив, тъй като Ицо е юноша на Локомотив. Ето какво мисли новото попълнение на "канарите" зановия си клуб.

 

Юноша си на Локомотив. Смяташ ли, че феновете на "канарчетата" ще те приемат? Знаем, че те са доста крайни в това отношение.
- Минаха доста години, откакто последно облякох черно-бялата фланелка. Смятам с изявите си на терена да докажа, че имам място в Ботев. Ще се радвам да бъда част от този отбор, надявам се и за феновете това да не е проблем.

С какво ще ги зарадвате за 100-годишнината на клуба?
- Сигурен съм, че ще успеем да влезем в елита. От първите ми дни в Ботев виждам, че тук са събрани сериозни ръководители и качествени футболисти. Така че нямам съмнения по този въпрос.

А в турнира за Купата?
- Поне до финал. Имаме силите да го направим. Аз искрено вярвам в това.


Какви са първите ти впечатления от Милен Радуканов?
- Много амбициозен специалист. Допада ми, и смятам, че ще е удоволствие да се работи с него. Той е треньорът, който ще ни помогне да изпълним целите си.

А от новите ти съотборници?
- Радвам се, че виждам толкова талантливи български футболисти събрани на едно място. Тодор Неделев например е страхотен диамант. Има и още няколко момчета, които заслужават внимание.

 Ще успеете ли да направите нужната сплав в отбора между по-млади и по-опитни футболисти?
- Да, сигурен съм. Аз ще им помагам с каквото мога. Същото се отнася и за Александър Александров - Кривия, както и останалите по-опитни момчета.