Автоджамбази в раса възраждат Инквизицията в Пловдив

Архив Пловдив

28-01-2012, 23:02

Автор:

Владимир Зарков

Всичко от Автора

Негово високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай ще отслужи само след няколко часа Света литургия и молебен за вразумление на враговете на църквата. Извинявайте, но това е скандално! Всеки един човек с расо, да не говорим за тези с височайшите санове, днес е наложително да мълчи. И да отслужва литургии, с които ежедневно, ежечасно да се извинява на миряните, че точно отчетата убиват вярата им във вярата!

Ако има истински врагове на църквата, това са хората в нея! Боже мой, та ти предполагаш ли, че всеки твой висш наместник в България (пардон, 12 от 15-те) е служител на ДС!? Наясно ли си, че, когато аз, комшията, авера или някой друг влезе да се изповяда, той не се изповядва пред Теб, а пред някой агент!? И днес тези, които инквизират вярата в църквата, ще ми отслужват литургии срещу враговете й? Хубаво, да я отслужат! Но да споменат в нея всички. И доносниците на ДС, които не могат да се наведат да духнат кандилото, защото ще им падне пистолета. И сайбията на Рилския манастир, който е паркирал в светата обител повече лимузини, отколкото има Киро Циганина в Катуница!!! И Варненският митрополит, който от прозореца на "Линкълн"-а си анатемосва Мамон, демона на алчността. И всички онези, които нямат отговор на въпроса: "Блажиш ли, блажиш ли, дето попе?"

Митрополит Николай ще отслужи литургия срещу онези, които държат на един от символите на Пловдив - църквата "Света Марина". Хората очакват тя да остане онзи постамент на вярата, който е съхранил Пловдив като град на християнството. А какво прави Митрополит Николай? Той иска да е новата Инквизиция: Щом не сте с мен, ще ви анатемосам. Следващата крачка е да качим интелектуалците на кладата. Ще им драснем клечката като на Джордано Бруно и ще ни останат само доносниците и автоджамбазите в раса. А останали сами, те лесно могат да ни обяснят от "Линкълна" си, колко е важно да вярваме в Господ! Защото самите те си мислят, че са Господ! И могат да правят с нас, каквото си искат. Дори да ни анатемосат, щом се усъмним. Няма значение в какво - в това дали Светия синод е 7-и отдел на ДС или трябва ли безпросветен строително човек като митрополит Николай да казва как да се ремонтира национална ценност.