Мобилен оператор надписал сметки за $ 13 млрд.

Архив Пловдив

31-01-2012, 09:09

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Появиха се сериозни съмнения, че най-големият мобилен оператор в Мексико, собственост на милиардера Карлос Слим, е надписал сметките на своите клиенти 

Появиха се сериозни съмнения, че най-големият мобилен оператор в Мексико, собственост на милиардера Карлос Слим, е надписал сметките на своите клиенти с общо 13,4 млрд. долара. От 2005 г. до 2009 г. абонатите забелязали, че ежемесечните им сметки за мобилен телефон започват сериозно да нарастват.

По данни на неправителствени икономически наблюдатели, компанията Telefonos di Mexico, е ощетила неправомерно абонатите си с над 13 млрд. долара. Сега клиенти подготвят петиция до парламента и прокуратурата с искане компанията да бъде разследвана и надвзетите пари им бъдат върнати.

През 2011 г. Карлос Слим за поредна година бе обявен за най-богатият човек в света. Състоянието му е 63,3 млрд. долара–с 15 млрд. повече в сравнение с 2010 г.

Неговата Telmex държи около 80% от пазара на мобилна телефония в Мексико. Слим и семейството му са собственици на основния пакет акции в компанията, с дял от 49%.