35 % от младежите са безработни

Архив Пловдив

05-02-2012, 14:40

Автор:

Петко Солнецов

Всичко от Автора

Официалната безработица сред младите хора е 22%, но много младежи извън тази цифра са или в сивата икономика, или изцяло извън трудовия пазар.

Почти 35% от младежите у нас са безработни, съобщиха от ръководството на младежкото ДПС.

По данни на организацията, официалната безработица сред младите хора е 22%, но много младежи извън тази цифра са или в сивата икономика, или изцяло извън трудовия пазар.

От МДПС ще настояват пред парламентарната група на партията един от мотивите за следващия вот на недоверие да бъде провалът в младежката политика, съобщава БНР.

От организацията се обявиха срещу основни политики, които се въвеждат с проекта за Закон за младежта. Според тях е недопустимо младежката политика да се определя от съвет, в който младежите организации са малцинство. Те не приемат и липсата на политики по заетостта и за подкрепа на младите семейства. Предложенията на младежите ще бъдат внесени в парламента чрез парламентарната група на ДПС.

От МДПС ще подкрепят и предстоящия протест срещу ратификацията на споразумението АКТА. Според тях, това споразумение ще даде допълнителен лост в ръцете на управление, показало неумение да зачита правата и свободите на гражданите.