Бургас е готов за домакин на европейско по футбол

Архив Бургас

06-02-2012, 16:31

Автор:

Бургас Утре

Всичко от Автора

"Стискам палци България да спечели това домакинство. Готов съм да работя в екип с кметовете на другите ни градове, харесани за домакини", заяви Димитър Николов.

Бургас има готовност да приеме европейски футболни финали за юноши до 17 години. Това съобщи кметът Димитър Николов във връзка с намерението на БФС да представи пред УЕФА кандидатурата на България за домакин на този форум през 2015 или 2016 г. Предвидено е Бургас да бъде предложен за един от градовете – домакини.

"Съзнавам, че това е събитие с голям мащаб, но смятам, че разполагаме с необходимия капацитет да създадем нужната организация", заяви Николов. Той поема ангажимент до 2015 г. да работи активно за подобряване на спортната база в града.

Сред предимствата на Бургас местната администрация посочва отличните условияза настаняване, прекрасна плажна ивица, близко летище, неповторима културна програма с множество фестивали, нова и ремонтирана инфраструктура – включително спортна.

Бургас ще изготви искания концептуален вариант на промоционална кампания – осигуряване на безопасност за състезатели и привърженици, възможност за развлечения.

"Стискам палци България да спечели това домакинство. Готов съм да работя в екип с кметовете на другите ни градове, харесани за домакини", каза още Димитър Николов.