Изписват оперираната от рак сестра на Бойко в понеделник

Архив Бургас

06-02-2012, 23:18

Автор:

Бургас Утре

Всичко от Автора

На д-р Красимира Иванова й беше отстранено доброкачествено туморно образувание в главата в продължила 6 часа операция в столицата

Д-р Красимира Иванова, сестрата на премиера Бойко Борисов, ще бъде изписана от Военномедицинска академия (ВМА) в понеделник, съобщиха за вестник "Труд" от болницата. Във ВМА тя преживя тежка операция, при която й беше отстранен доброкачествен тумор в мозъка.

"Пациентката вече се чувства много добре, ходи и чете, всичките й показатели са стабилни. Днес ще я изведем от реанимацията и ще я настаним в обикновена хирургична клиника", казаха лекарите.

В четвъртък, след като д-р Иванова била приета във ВМА, брат й прекарал с нея почти целия ден - от 16,00 до 23,00 часа. Заявил, че няма да си тръгне, докато не научи каква е диагнозата. За щастие още от скенера станало ясно, че не е инсулт. А останалите изследвания показали, че е доброкачествен тумор. На следващия ден Борисов пак отишъл при сестра си. А вчера пациентката, както и дежурният екип, го чакаха да се появи в късните часове.

Операцията за спасението на д-р Иванова е извършил екип, начело с неврохирурга проф. Кирил Романски. Тя е направена под микроскоп с помощта на т. нар. мозъчна навигация. Въпреки сериозната интервенция д-р Иванова била в добро настроение. “Тя е много спокоен човек”, казаха от екипа.