Година и 2 месеца затвор за шофьорката, прегазила Валя на зебра

Архив Бургас

07-02-2012, 15:54

Автор:

Бургас Утре

Всичко от Автора

Година и 2 месеца затвор получи Надя Иванова, шофьорката премазала 12-годишната Валентина Димитрова на пешеходната пътека пред „Светомаркет” в края на март м.г.

Делото срещу нея завърши в едно заседание след като тя призна вината си и направи искане за съкратен процес. Така съдът прескочи изслушването на вещи лица и свидетели и премина към пледоариите на страните.

За справедливо наказание пледираха адвокатите на родителите Мария и Валентин Димитрови, които бяха конституирани като частни обвинители в процеса. Според тях съдебният акт ще окаже въздействие на обществото и трябва да бъде насочен към предотвратяване на подобни инциденти,

Няколко гарда на съдебната охрана придружиха обвиняемата до съдебната зала по молба на защитата й, тъй като срещу Иванова имало заплахи за убийство и линч.

На делото срещу нея се изсипаха множество бургазлии, организирани от групата „Да покажем, че не приемаме условното наказание, когато е убит човек!” в социалната мрежа фейсбук.  Организатор е Фондация „Безопасни улици от Валя”, която бе създадена от родителите на прегазеното момиче.