Камион с пшеница блокира 15 коли в студа

Архив Бургас

07-02-2012, 17:46

Автор:

Бургас Утре

Всичко от Автора

Камион с 25 тона пшеница се завъртя и препречи пътя на 15 коли в района на с. Зорница, община Средец, съобщиха от Областна администрация. Сигнал за случая е подаден и до телефон 112. Още 6 автомобила, закъсали в преспите близо до Петолъчката са потърсили помощ на спешния номер. По данни на областна управа по сигналите в момента се работи. Няма хора с опасност за живота и в бедствено положение.

Всички проходи и пътища от републиканската мрежа са отворени за движение при зимни условия, казаха от областното пътно управление. На пълни обороти работят снегорините и почистващите машини и в Бургас. От местната администрация обаче предупреждават за кучешки студове в следващите дни, при които дори морската вода ще достигне до точка на замръзване. Очаква се температурите да се повишат чак в събота, като в най-добрия случай живакът в термометъра ще скочи до минус 1 градуса. От общината призовават бургазлии да не излизат, ако не е крайно наложително.

19 села в Карнобат, Камено, Средец, Малко Търново и Камено останаха без ток. Екипи на ЕВН работят по отстраняването на авариите, но подаването все още не е възстановено.

Без парно за часове днес останаха пък абонати на топлофикация в Бургас. По данни на общината в следобедните часове НЕК е възстановила електроподаването. В случай, че токът спре отново, местната администрация била подготвена с резервен вариант за осигуряване на генератор.