Учат пораснали курсисти на Thank you с викторини и игри

Архив Бургас

07-02-2012, 18:49

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Луксът в школата да запознаят наследника ви с Хелоуин  или да му покажат как се прави мартеничка  ще съкрати семейния бюджет със 150-200 лв. месечно.

Между 2,70 и 5,50 лв. излиза час по английски за възрастен в група, показа репортерска проверка из бургаските езикови центрове.

Школите, които взимат почти двойно, предлагат и повече екстри – безплатни учебници, видео обучение и часове за индивидуално консултиране. Освен с по-добра материална база по-конкурентните фирми привличат клиенти и с викторини, игри и забавления в почивните дни. Така освен на школо в мързеливите сутрини през уикенда студентите завързват и нови контакти с курсисти от другите групи и нива.

Находчиви школи събират ученици на съботно-неделно лафче на английски език. В извънредните часове порасналите курсисти упражняват речника си като отговарят на въпроси от световната история и учат за рядко срещани животни по далечни кътчета на света. Освен това преподавателите им организират специални игри и викторини, от които те си тръгват със символични награди.

3- 4 пъти по-скъпо излиза индивидуалното обучение.  За възрастни цените тръгват от 7,50 лв.  за 40-минутен урок и могат да стигнат до 20 долара.

За частно школо по английски на хлапето  пригответе от 6-7 лева за половинчасови занимания. Програма може да е съобразена  с изучавания материал в училище или да се наблегне на проблемните уроци. За малчугани от 4 до 6-7 години са предвидени часове с песни, игри, танци  и опознаване на света.

За всеки  празник се прави специална декорация, маскени балове и часове по труд и техника. Луксът в школата да запознаят наследника ви с Хелоуин  или да му покажат как се прави мартеничка  ще съкрати семейния бюджет със 150-200 лв. месечно.

За тинейджърите се предлагат и летни езикови училища. Седмица зад граница излиза около 2 хилядарки, без самолетните билети и пътни такси. Повечето фирми обаче изискват минимум две седмици престой и така може да се разделите с  около 5000 лева, без да броите джобните на хлапето. На езиковите екскурзии освен с новите английски приятелчета, децата се запознават с местните обичаи и традиции. Според програмата може да живеят и няколко седмици в английско семейство.  А и по-лесно усвояват нови думички в изцяло англоезична обстановка, споделят преподаватели.

Някои фирми предлагат бонус система и правят до 30% отстъпки, ако доведете приятели. Най-търсените езици са английски, руски, испански, италиански и френски.

„Преди година се запалих по японския. Разпитвах доста, но никъде в Бургас не открих квалифициран преподавател, така че накрая  си купих учебници и започнах да се обучавам сама”, разказва 28-годишната Елица Тодорова.

Тя дори намерила приятели, завършили японистика, които й помогнали с ценни материали. Сега Елица се обучава по програмите „Аз мога” в интернет компания за дистанционно обучение по английски език.

Ако плащаше, бургазлийката щеше да олеква с  по стотачка  на месец.  Излиза по-евтино, защото фирмата пести от наем, учебни пособия и може да обучава повече студенти за един час. Единственото задължително условие е ученикът да има стабилна интернет връзка. Елица  се надява да намери компания, която предлага качествено обучение и по некомерсиални езици.