Измамници в „Синя зона“, пускат дежурен телефон на „Чистота“

Архив Пловдив

08-02-2012, 11:39

Автор:

Емил Милев

Всичко от Автора

От 285 автобуса на Градски транспорт само 13 тръгнали тази сутрин със закъснение поради проблеми със запалването. С 10-15 минути закъснение се движат автобусите

10 фадроми ще бъдат в готовност за отзоваване на сигнали от гражданите на Пловдив, обяви на брифинг кметът Иван Тотев и заместникът му Румен Държиков. Това ще стане чрез телефон, чийто номер ще стане известен до часове.

„Проходими при тежки зимни условия и 60-сантиметрова снежна покривка е градът. Единственият по – сериозен проблем възникна по автобусна линия №66 в участъка от улица „Уилсън“ и „Вратцата“. Там заради спрели коли рейсовете не можеха да зививат. Наложи се чрез архивите на КАТ да издирим собствениците на абтомобилите, за да разчистим района.

От 285 автобуса на Градски транспорт само 13 тръгнали тази сутрин със закъснение поради проблеми със запалването. С 10-15 минути закъснение се движат автобусите, което според зимните условия е в реда на нещата, отбеляза Държиков. Тотев съобщи, че на всеки 3 часа получава инфо за нивото на река Марица. Към 10 часа 90 сантиметра дълбочина показваше пловдивска река, което е в зоната на безопасност, далеч от границите за преливане.

Още 1 000 тона солно-пясъчна смес са заредени за нуждите на „Чистота“. До края на деня ще се обяви дежу Синя зона е освободена от таксуване, но на някои места се появили самозванци, които събират такси. Държиков съобщи, че ако някъде поискат такса – това е незаконно и трябва да се подаде сигнал до МВР или Общината за появата на изманиците.