Пишат нов закон за туризма

Архив Бургас

08-02-2012, 11:05

Автор:

Бургас Утре

Всичко от Автора

Приемането на нов закон за туризма предвижда законодателната програма на правителството до 30 юни, която Министерски съвет трябва да одобри в сряда. Ще бъдат разгледани общо 55 нови закона, пише в. "Стандарт".

Законът за туризма ще въведе регионално ниво на управление на туризма, създаване на цялостна управленска схема в системата и подобряване на междуведомствената координация. 

Икономическото министерство ще внесе и законопроект за иновациите цели. Министерството на труда и социалната политика готви законово интегриране на цялата материя в областта на правата на детето и реформа в системата за гарантирането им. Законопроектът за детето се очаква да бъде гледан от правителството през май. 

Сред останалите проекти, включени в законодателната програма на правителството, са законите за изменение и допълнение на Закона за трансплантация на органи, тъкани и клетки, на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, на Закона за защита от вредното въздействие на химични вещества и смеси, на Закона за статистиката и вътрешнообщностната търговия със стоки, на Закона за гражданското въздухоплаване, на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи и на Закона за нотариусите и нотариалната дейност.