Спипаха цигари и авточасти в тайници на автобус

Архив Бургас

08-02-2012, 13:58

Снимка:

Агенция "Митници"

Автор:

Бургас Утре

Всичко от Автора

1120 кутии контрабандни цигари, близо 300 авточасти и над 400 плетени шапки хванаха в тайници на туристически автобус митничарите на ГКПП Лесово.

Автобусът е превозвал 17 пътници и е пътувал по редовна линия от Турция за Румъния. Заради лошото време рейсът е бил пренасочен през ГКПП Лесово вчера. При извършената щателна митническа проверка на автобуса по сигнал на Гранична полиция, митничарите открили два тайника в естествени кухини под стълбите на задната врата и в багажното отделение. От там са иззети 22 400 къса контрабандни цигари. Униформените открили още 430 плетени шапки и 268 броя амортисьори, огледала, мигачи, комплекти фарове и стопове и други авточасти и аксесоари за леки и товарни автомобили.

Срещу шофьора на автобуса - 39-годишен мъж от Турция, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Още две други нарушения са пресечени от митническите служители на Лесово през последното денонощие. 5 300 недекларирани мъжки кожени колани са открити при проверка на ТИР с чуждестранна регистрация, който е пътувал от Турция за Румъния през България. 

От същия камион са иззети и 1 950  броя зарядни устройства за мобилни телефони с марка „LG”, по подозрение за фалшифициране на търговската марка. За случая ще бъде уведомен официалният правопритежател на търговската марка.