"Говеда" и "селяни" в парламента

Архив Пловдив

09-02-2012, 14:22

Автор:

Ончо Оникян

Всичко от Автора

Обръщенията влязоха в сила днес по време на обсъждането на изменение на Наказателния кодекс

Тематичните „говеда” и „селяни” станаха синоним на „депутати” в българския праламент. Обръщенията влязоха в сила днес по време на обсъждането на изменение на Наказателния кодекс. 
„Искам да се обърна към някои депутати, които явно нямат съзнанието на граждани, а на селяни, да запазят мълчание”, призова от трибуната Георги Терзийски от РЗС. 

Малко по-късно той отсече: „Спрете да се държите като говеда”. Това предизвика шефката на парламента Цецка Цачева да му направи забележка. „Обиждате 126 народни представители”, каза тя.

Страстите се разгоряха по време на дебати по предложението на Четин Казак правителството да не заседава в дни на парламентарни заседания. В момента кабинетът се събира в сряда, когато е и първото заседание на Народното събрание за седмицата. 

Според опозицията министрите унижават депутатите с непрекъснатото им незачитане.„Говеда” и „Селяни” прозвучаха буквално минути преди в пленарната зала да влезе зам.-шефът на Европейската комисия и еврокомисар по междуинституционалните отношения и администрация Марош Шефчович.