Бойко обеща ново село Бисер

Архив Пловдив

09-02-2012, 16:14

Автор:

Калоян Калев

Всичко от Автора

Министър председателят Бойко Борисов обеща сериозна помощ за село Бисер и региона

Министър председателят Бойко Борисов обеща сериозна помощ за село Бисер и региона, съобщи БНР. Повече от два часа той беше в селото, което се прости с четиримата загинали от бедствието преди дни.

Заедно с него там бяха министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, областният управител на Хасково Ирена Узунова и депутати. Старозагорският митрополит Галактион отслужи заупокойна молитва за загиналите Иванка Карамфилова, Георги Сираков, Христо Христов и Ангел Стоянов.

Пред жителите на Бисер премиерът обеща селото да бъде възстановено изцяло. Борисов лични посети училището, където се раздават помощите и се правят списъците за социално подпомагане.

От днес започва изплащането на обезщетението на всички стопани, изгубили добитък и фураж. Цените са над пазарните, заяви премиерът. Той допълни, че са изплатени и по 10 000 лв. на семействата, загубили свои близки. 

Доста колеги ми се обадиха от света и също предлагат материална помощ. Към момента се справяме с това, което имаме, посочи премиерът.

От думите му стана ясно, че се водят разговори с Европейската комисия за пренасочване на 20 милиона лева за бедстващото село от програмата за селските райони.

По-рано днес премиерът пристигна на летище Пловдив. Правителственият самолет се приземи на гражданското летище в Пловдив, където го чакаше вертолет „Кугър" от авиобазата в Крумово. С него Борисов отпътува до село Бисер.