24-годишен мъж почина внезапно след рутинна операция

Архив Бургас

09-02-2012, 11:22

Автор:

БургасУтре

Всичко от Автора

 Момчето издъхва в реанимацията. Хирургът, който го е оперирал, е категоричен, че смъртта му няма общо с операцията.

24-годишен мъж почина няколко часа, след като е бил опериран, съобщи Би Ти Ви. Смъртта му е мистерия за ръководството на УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ".

В болницата започва проверка по случая.

Владислав е учил право, спортувал и бил в отлично здраве. Преди седмици си напипал бучка в областта на гърдите и постъпил в ИСУЛ. Лекарите обяснили, че ще му бъде направена "безобидна" интервенция. Образуванието се оказало доброкачествено, а операцията била успешна.

Часове по-късно момчето внезапно се влошило.

„Схвана му се тялото, краката... и имаше голямо напрежение в главата, дойдоха лекари, невролог, анестезиолог, видяха го, инжекции му сложиха, друга система казваха, че от стреса може да е. После, като видях, че дишането оредява развиках се, те дойдоха, интубираха го, кардиограми...", разказа майката на Владислав - Бистра, пред телевизията, пише в. 24 часа.

Часове по-късно  момчето издъхва в реанимацията. Хирургът, който го е оперирал, е категоричен, че смъртта му няма общо с операцията.

„Аз съм шокиран, няма общо с операцията. Всички предварителни изследвания са спазени на 100 процента", каза д-р Теофил Седлоев.

Първоначалните данни от аутопсията показват, че причина за смъртта е остра сърдечно-съдова недостатъчност. Не е ясно обаче какво е довело до нея.

"Ще видим кардиограмата предоперативната", каза шефът на болницата доц. Бойко Коруков. По думите на лекарите няма как да се отгатне настъпване на остра сърдечно-съдова недостатъчност.

"За съжаление има и такива неща в медицината. Работим на границата между живота и смъртта", каза доц. Бойко Коруков.