Кметът на Поморие благодари. Премиерът обеща да гостува на рибарите

Архив Бургас

10-02-2012, 14:29

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Община Поморие и лично кметът Иван Алексиев изказаха своята благодарност към фирмите и частните лица, които активно са се включили в аварийно-възстановителните работи, причинени от зимната стихия.

През изминалите три критични дни, в следствия на силния вятър, огромните вълни и тежките зимни условия ситуацията в морската община беше най-сложна. Поради риск за живота и здравето на жителите кметът беше принуден да обяви бедствено положение в Поморие. Огромните вълни в Поморие, които преодоляха защитната стена и наводниха крайбрежната част на града, разрушиха пристанищни съоръжения и пътища. Само ден след стихията ситуацията в общината се нормализира и с помоща на институции, частни и общински фирми своевременно бяха взети мерки за укрепване иобезопасяване.

 Чрез медиите Иван Алексиев отправи и специални благодарности за всички жители и приятели на Поморие, които са съдействали за предотвратяване на щетите и са били в помощ на потърпевшите през изминалите три критични дни за общината.

Вчера при посещението на премиера Бойко Борисов в областта кметът на Бургас Димитър Николов и на Поморие Иван Алексиев поискаха да бъде променен закона за Черноморското крайбрежие и общините да изграждат буни като щит срещу големите вълни. Така буните навътре в морето ще могат да  омекотяват вълните при бурни и ураганни ветрове и ще пазят бреговата ивица.

До лятото в града трябва да бъде направена дига, която да предпазва брега от наводнения. Борисов обеща след като укрепителното съоръжение е факт зда дойде при рибарите от Поморие на калкан.