Разбиха наркобанда за международен трафик

Архив Пловдив

11-02-2012, 10:19

Автор:

Калоян Калев

Всичко от Автора

В ареста са задържани трима мъже. Акцията е стартирала вчера сутрин към 8 часа - в пощенски клон в пловдивския квартал „Коматево”

Служители на ГДБОП разбиха престъпна група за международен трафик на наркотици. Спецоперацията е проведена на територията на Пловдив, съобщиха от Областната дирекция на МВР. Акцията е реализирана от служители на ГДБОП и колегите им от Пловдив, участвали са и представители на Агенция „Митници”.
В ареста са задържани трима мъже. Акцията е стартирала вчера сутрин към 8 часа - в пощенски клон в пловдивския квартал „Коматево”, при получаване на колет, са задържани Д.С./61 г./ и синът му И.С./30 г./. При огледа на пратката, която идвала от Латинска Америка, служителите на ГДБОП намерили укрити два пакета с прахообразно вещество. На полевия тест то реагирало на кокаин, а общото му тегло било 110 грама.
По първоначална информация И.С. е един от организаторите на международния канал. Минути по-късно близо до пощенския клон бил заловен и вторият организатор – И.Г. /47 г./, криминално проявен и многократно регистриран в полицията. Установено е, че дрогата била предназначена за разпространение в Пловдивския регион.
Тримата са задържани в полицейския арест в рамките на 24 часа. Материалите по случая са докладвани в Софийска градска прокуратура и Пловдивска окръжна прокуратура.