Превеждат на руски шегите на Дилов за Малкия Нострадамус

Архив Бургас

11-02-2012, 00:51

Снимка:

БургасУтре

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Дилов се  зарече да участва  в протеста срещу международния договор АСТА утре от 11 часа на площад Тройката.

„Бургаската публика е много критична, още от преди години със Слави се шегувахме, че ако нещо мине добре в Бургас, навсякъде ще мине”,

заяви Любен Дилов - син в книжарница „Хеликон”, където представи най-новата си книга „Фейсбуки 2”.  

 С много  чувство за хумор писателят разказа единствения съществуващ  преди книгата виц за малкия Нострадамус.  От кратния анекдот се е зародила идеята за главния герой- прочутия предсказател. Провокиран от  остроумните коментари  на феновете си във Фейсбук Дилов- син продължил да  публикува забавните постинги.  Сега шегите за малкия гадател са преведени дори на руски, каза авторът.

Четивото отново е изпълнено с хумористични нападки за политическата и социална реалност в страната.  Писателят я определи като „хаплива” книга, която бързо се чете и не ангажира с внимание.  Според  него класическия обемен роман замира и идва ерата на по-кратичките творби.

Дилов-син  обеща нова среща с почитателите си през март,  но преди това се зарече да участва  в протеста срещу международния договор АСТА утре от 11 часа на площад Тройката.

На финала той бе зарадван и с подарък – мартенички от местен селски литературен клуб. „Много мило, но можеше и няколко яйца”, пошегува се Дилов в типичния си остроумен стил.