Палим свещи, за да усмирим времето

Архив Бургас

11-02-2012, 16:35

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Църквата ще отправи молитва към Св. Николай Чудотворец, покровител на Бургас, да спре разрушителните бедствия.

Молебен за прекратяване на бедствията ще отправи бургаското духовенство при храм-паметника „Св. св. Кирил и Методий" в Бургас тази неделя от 11 чaся. Той ще бъде отслужен пред Светото миро на светеца, което се съхранява временно в най-големия бургаски храм.
Свещената реликва беше донесена от италианския град Бари от министър-председателя Бойко Борисов като дар за новостроящия се църковен комплекс в Меден рудник, който носи името „Свети Николай".
Покровителят на моретата, реките, моряците и рибарите все още няма храм в Бургас. Според, председателят на църковното настоятелство на новостроящата се духовна обител протоиерей Емилиан Михайлов обаче всеобщата молитва на бургазлии пред мирото на светеца ще има огромна сила.
Отец Емилиан ще извърши служението заедно с председателя на църковното настоятелство при храм „Св. св. Кирил и Методий" ставрофорен свещеноиконом Петър Василев. Бургаското духовенство кани жителите на Бургас да се включат в молебена в в цълквата Св. Св. „Кирил и Методий".Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"