Почина Уитни Хюстън

Архив Пловдив

12-02-2012, 07:47

Автор:

Ирен Лазова

Всичко от Автора

Парамедиците, които открили Уитни се опитали в продължение на 20 минути да я върнат към живота, но безуспешно.

Американската поп певица Уитни Хюстън бе открита мъртва на 11 февруари 2012 г. в хотел "Бевърли Хилтън" в Бевърли Хилз, Калифорния. Причините за смъртта й са неизвестни, съобщава руската агенция РИА Новости.

Парамедиците, които открили Уитни се опитали в продължение на 20 минути да я върнат към живота, но безуспешно. Според доклада на местната полиция по тялото на изпълнителката не са открити видими следи от физическо насилие. Предстои да се изяснят причините за смъртта на звездата.

Уитни Хюстън бе на 48 години. Приживе тя бе певица, актриса, продуцент и модел. Името й е вписано в Книгата на рекордите "Гинес" като най-награждаваната жена на всички времена. Списъкът й от отличия включва 2 награди "Еми", 6 награди "Грами", 30 музикални награди "Билборд" и стотици други.

Уитни започва да пее на 11-годишна възраст в църковния хор на Ню Джърси. Днес в кариерата си Уитни Хюстън има продадени над 170 млн. албума, сингли и видеоклипове в цял свят. Дискографията й включва 7 албума и 3 филмови саундтрака, всеки от тях достигнал платинен, мултиплатинен или диамантен статус.

В киного Уитни Хюстън ще бъде запомнена с изключителния си дебют в "Бодигард" (1992), в който си партнира с холивудската звезда Кевин Костнър. Санудтракът към филма бе отличен с награда "Грами" за албум на годината, а сингълът към него - "I Will Always Love You", стана най-продаваният сингъл на певица в музикалната история.