3D снимка в кристал – оригинален дар за Свети Валентин

Архив Бургас

12-02-2012, 12:13

Снимка:

БургасУтре

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Най-търсени са ключодържателите във формата на сърце, които струват от 3,90 до 16,90 лв. Добре се продават и моделите, украсени с пера и камъни.  Там цените са около 10-20 лв

Мило послание към любимия човек или инкрустирана 3D снимка в кристал е сред оригиналните предложения за светивалентински подарък тази година.

Специално за празника елегантната статуетка  се предлага на промоционална цена от 50 лв. За изображение в 2D формат пък ще платите само 18 лв.  Ефектните кристали са перфектното допълнение към празника, ако сте избрали да избягате класиката – шоколадови бонбони и плюшена играчка със сърце в ръце.

Виртуално обяснение в любов ала „Море от любов” е вариант за сантиментален дар, с който да зарадвате половинката за Деня на влюбените. Нестандартната услуга се предлага от креативно фото студио и не струва скъпо. За целта е необходимо да изпратите снимки, текст и любима песен. Всичко се миксира в анимиран клип, а за вас остава само да го прожектирате в подходящ момент. Покрай 14-и февруари офертата е актуална с голямо намаление в груповите сайтове за пазаруване.

„Повече тинейджъри и млади хора купуват подаръци за Свети Валентин, тъй като не разполагат с огромен бюджет, те се ориетират предимно към дребнички, символични подаръци до 20-на лева”, обяснява Никол Маринова, консултант в магазин за сувенири.  

Най-търсени са ключодържателите във формата на сърце, които струват от 3,90 до 16,90 лв. Добре се продават и моделите, украсени с пера и камъни.  Там цените са около 10-20 лв. По-скъпите вървят и с луксозна опаковка.

 „Аранжировката на подаръка за този празник е много важна. Например на бутилка вино закрепяме кристални сърца или увиваме около тях цветя. Така дори и не толкова скъпите питиета придобиват луксозен вид”, обясняват търговци.

И тази година вървежни са сувенирчетата с кристали Сваровски, както и музикалните  преспапиета в нежни десени. Клиентите предпочитали формичките със сърца, цветя, гълъби – все символи на силни чувства и семейна сплотеност.  Цените започват от 15 лв. за моделите с по-малко от ценните камъчета и достигат до стотачка. Стъклените водни топки пък се продават по 40 лв.

Само 50 стотинки на символ ще ви струва да гравирате любовно послание в златарско ателие и да направите обикновената запалка или малка статуетка уникален символ на вашата любов.

Мъжете, които залагат на бижу, най-често се спират на колие или обеци, коментират бижутери. Дори висулка  с малка черна перла, която е символ на  любовта, е достатъчен жест. Най-евтините са по 34 лв., а по-масивните колиета стигат до 70-80 лв.

По-състоятелните клиенти често избират модели с розов кварц.  „Това е камъкът на любовта”, казват търговци. Според изработката комплектите тръгват от стотачка и стигат до 700-800 лв. Въпреки високата цена на златото и кризата обаче за празника се усеща раздвижване и очакваме продажбите да скочат, казват продавачите.

Серенада под прозореца е чудесен и оригинален начин да кажеш „Обичам те”. Цената на музикалната изненада е 90 лв, без транспортните разходи. Към прочувствената мелодия може да добавите подарък – картичка или цветя. Ако пък не сте уверени във вокалните си възможности има опция за репетиции с групата.

Оказа се обаче, че няма бургазлия, дръзнал да изпее любовно послание при минусовите температури навън тази година.  „Пътували сме до Бургас няколко пъти да изпълняваме поръчка за серенада, но не и за Св. Валентин” каза за БургасУтре Георги Паунов, управител на фирма, която предлага тази услуга.