Утре: Делото „Джубрилов” влиза в последна фаза

Архив Бургас

12-02-2012, 14:21

Автор:

Бургас Утре

Всичко от Автора

Делото срещу ексшефа на свободните боеве е задочно, тъй като той е в неизвестност.

Утре продължава съдебният процес срещу бившия бос на ММА федерацията Любен Джубрилов и 5-има негови авери, които са обвинени в лихварство и рекет. В предното заседание защитата направи нови доказателствени искания заради противоречиви показания на повечето свидетели. Затова делото бе отложено за февруари. Очаква се в следващите три дни, в които са насрочени заседания, окръжните магистрати да изслушат пледоариите на страните и да излязат с присъда.

Ексшефът на свободните боеве е съден задочно, тъй като напусна страната и потъна в нелегалност малко преди старта на процеса. Подсъдими в него са още братята Александър и Илиян Стоянови, Георги Генчев, Тодор Атанасов и Стоян Тенекеджиев. Последният е единственият задържан, тъй като в момента излежава присъда по друго обвинение.

Според прокуратурата Джубрилов е бил шеф на престъпна група, която давала заеми с 20% лихви. При забавяне на плащанията следвали заплахи и бой.

По делото до момента бяха разпитани множество свидетели. Повечето от тях обаче се отрекоха от първоначалните показания в хода на досъдебното производство и пред магистратите заявиха, че заемите били безлихвени и не са получавали заплахи.

Единствени към думите си се придържат частният обвинител Кирил Стоянов - една от жертвите на рекетьорската група, както и съпугата му, която бе разпитана като свидетел. Според обвинителния акт Стоянов, който бе собственик на Бургаска солна компания, е изнудван лично от Джубрилов и от Тодор Атанасов.

През декември 2006 г. Джубрилов заплашил Стоянов и поискал 200 000 лв. Два месеца по-късно към атаките били прибавени и заплахи за убийство.