„Медена раздумка” за Деня на пчеларя в Поморие

Архив Бургас

13-02-2012, 15:05

Автор:

Карина Кристиянова

Всичко от Автора

По време на „Медена раздумка” пчеларите разказаха на присъстващите за полезните свойства на меда и медните продукти и споделиха кои са най-големите предизвикателства и трудности  в този бранш. В празника се включиха групата за автентичен фолклор ”Здравец” и танцов клуб  „Чайка“, които допринесоха за доброто настроение с изпълненията си. Амбицията на Жени ГЕРБ –Поморие е това събитие да се превърне в част от културния календар на общината.


Среща-изложение, посветена на Деня на пчеларя, се проведе в Поморие. Събитието се организира за втори път по инициатива на Жени ГЕРБ и премина под надслов "Медена раздумка". То се проведе в център „Свети Георги”, като в него взеха участие дългогодишни производители на мед от община Поморие. Те, заедно с останалите гости на срещата, бяха посрещнати от организаторите с традиционната пита и мед за здраве. Кметът на община Поморие Иван Алексиев също уважи събитието и сподели задоволството си, че за втори пореден път в деня на Свети Харалампи пчеларите от общината отново отбелязват своя празник. Той изрази готовност да помогне за решаването на проблеми, свързани с  пчеларството  и развитието му.

По време на „Медена раздумка” пчеларите разказаха на присъстващите за полезните свойства на меда и медните продукти и споделиха кои са най-големите предизвикателства и трудности  в този бранш. В празника се включиха групата за автентичен фолклор ”Здравец” и танцов клуб  „Чайка“, които допринесоха за доброто настроение с изпълненията си. Амбицията на организаторите е това събитие да се превърне в част от културния календар на общината.