И Лозово ще има канализация

Архив Бургас

14-02-2012, 09:55

Снимка:

община Бургас

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Проектът на Община Бургас за изграждане на канализацията е готов и вече е подаден в Министерството на околната среда и водите.

Изграждане на канализация с канално - помпена станция в бургаския квартал Лозово предстои да започне през тази година. Това съобщи заместник - кметът Лорис Мануелян при обсъждане на бюджет  2012 на Община Бургас с жителите на квартала. Заедно с териториалния директор Мария Михалева, общински съветници и главен експерт Неда Стайкова, той представи основните дейности предвидени през годината в Лозово.

 

Проектът на Община Бургас за изграждане на канализацията е готов и вече е подаден в Министерството на околната среда и водите. В него е заложено строеж на канализация от смесен тип - битова и дъждовна и канално помпена станция. Това заедно с някои допълнителни дребномащабни инфраструктурни ремонти, които също ще бъдат извършени тази година, ще помогнат за предотвратяване наводненията в квартала.

 

Зам.-кметът Лорис Мануелян запозна присъстващите с новия проект на Община Бургас за компостиране на растителните отпадъци. Компостирането е най-екологичният и естествен начин на природата да преработва и рециклира органичните си отпадъци. Посредством компостер и биоактиватор растителните отпадъци се разграждат бързо и лесно във висококачествен и екологично чист хумус, който лозовци могат да използват отново за обогатяване на земята и по-добра реколта.

 

Другите дейности, които се предвиждат за Лозово са свързани с поддръжка на улици и тротоари, и осигуряване на средства за довършване строежа на църквата.