Лечков: Обидно ми е, че съм в съда, не съм виновен

Архив Бургас

14-02-2012, 13:09

Снимка:

БургасУтре

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

„Няма документи с моя подпис или име, които да удостоверяват, че съм дават тези помещения под наем”, заяви Лечков в своя защита.

„Осем години съм управлявал Сливен и се гордея, че съм опазил общинската собственост. За мен е обидно, че съм тук днес”, това заяви пред апелативния съд в Бургас бившия кмет на Сливен Йордан Лечков.

Той се изправи пред второинстанционните магистрати след като обжалва условното си наказание за това, че допуснал 4 фирми да се настанят на общински терен без да плащат наем  и така причинил загуби на администрацията в размер на 904 хил. лв.

Присъдата на окръжните магистрати бе протестирана и от държавното обвинение, което настоява за ефективно наказание. Изненадващо обаче апелативният прокурор Димитър Диамандиев не подкрепи протеста на колегата си. „Безспорно се касае за вреда в голям размер, но не е особено тежък случай”, аргументира се той и пледира апелативните магистрати да потвърдят присъдата на първата инстанция.

 „Няма документи с моя подпис или име, които да удостоверяват, че съм дават тези помещения под наем”, заяви Лечков в своя защита.

Той допълни още, че общината е сключила договор с охранителна фирма, която да стопанисва и пази бившите военни поделения  и че именно фирмата охранител е допуснала настаняването на четирите фирми. Веднага след като получил сигнал за незаконното обитаване екскметът издал заповед за освобождаване на терена.

Лечков дойде сам в съда и по време на цялото заседание не седна. Той изслуша цялото заседание прави и със скръстени пред гърдите ръце.

 Съдът ще се произнесе в законовия срок от един месец.