Кръгла маса за Столипиново в "Империал"

Архив Пловдив

16-02-2012, 12:39

Автор:

Ончо Оникян

Всичко от Автора

На срещата ще присъстват още Томислав Дончев - министър по управление на средствата от Европейския съюз, Валентина Симеонова - заместник-министър на труда и социалната политика, Калин Каменов - заместник-председател на ДАЗД и...

Кръгла маса за представянето на резултатите от работата на Семейно-консултативния център в кв. Столипиново, създаден от фондация за регионално развитие „Рома - Пловдив”, фондация „За Нашите Деца" и oбщина Пловдив ще се проведе утре в хотел „Империал“. Форумът ще бъде открит от кмета на община Пловдив - Иван Тотев.

На срещата ще присъстват още Томислав Дончев - министър по управление на средствата от Европейския съюз, Валентина Симеонова - заместник-министър на труда и социалната политика, Калин Каменов - заместник-председател на ДАЗД и представители на институциите за закрила на детето на територията на региона, които ще представят своята гледна точка за развитието на услугите в общността.

За малко повече от една година Семейно-консултативния център се превърна в разпознаваемо място за хората от квартал Столипиново, където те търсят и намират подкрепа в лицето на социални работници, фамилни терапевти и психолози. Центърът оказва помощ на най-застрашените групи като деца в риск, малолетни майки и многодетни семейства.

На заключителната кръгла маса по проекта ще бъдат показани и някои от историите на семействата, подкрепени от Центъра.