Пловдивчанинът Евгений Шевкенов дирижира "Бала на Бизнеса" във Виена

Архив Пловдив

16-02-2012, 17:00

Автор:

Ирен Лазова

Всичко от Автора

През 2012 пловдивчани ще могат да се насладят на изкуството на маестро Шевкенов и в Пловдив, където той е поканен да дирижира концерт със солист Теодосий Спасов

След като очарова виенската публика и нейните гости със серия коледни и новогодишни концерти, изпълнявайки "Годишните времена" от Антонио Вивалди със своя "Ансамбъл Кончертанте Виена", роденият в Пловдив цигулар и диригент Евгений Шевкенов ще бъде главно действащо лице на бала който организира Виенското Бизнес Общество (Wiener Wirtschaftsbund). 

Музикалното събитие е на 17 февруари в най-големия дворец в австрийската столица - Хофбург. Под палката на нашия съгражданин хиляди гости от елита на австрийския и международен бизнес ще се потопят в прекрасните валсове и полки на Йохан Щраус, които светът с трепет следи ежегодно в телевизионните транслации на новогодишните концерти на Виенска Филхармония.

През 2012 пловдивчани ще могат да се насладят на изкуството на маестро Шевкенов и в Пловдив, където той е поканен да дирижира концерт със солист Теодосий Спасов. Този концерт пък е заплануван за 31 май в рамките на фестивала "Дни на музиката в Балабановата къща".