Кметът на Царево: До лятото без щети от бурята

Архив Бургас

16-02-2012, 13:17

Снимка:

община Царево

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Последствията от бедствието в Царево се оказаха много повече след направения оглед на щетите.

"До началото на курортният сезон, последствията от бедствието ще бъдат отстранени" - заяви обяви кметът на Царево Георги Лапчев по време на среща с междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане на общините от нанесените щети на морската стихия и наводненията миналата седмица.

 Община Царево вече е предприела необходимите мерки за почистване и възстановяване на алеите, пътищата и пристанищните съоръжения,.

 Ще бъдат възстановени пораженията причинени на пристанищата в Царево и Ахтопол, кея в Лозенец и крайбрежни ивици. Обърнато е особено внимание на рибарското пристанище в Царево, където ще бъде възстановена дигата пострадала от бурята. Засегнатите мостови съоръжения на територията на общината също ще бъдат отремонтирани. Предвиждат се мащабни проучвателни действия засягащи пристанищата в Царево и Ахтопол. Те ще продължат няколко месеца, като част от тях ще бъдат подводни.

 Протокол от направеният експертен оглед, както и цялата документация, ще бъдат внесени по надлежния ред във Междуведомствената комисия до края на февруари, която на свое заседание ще разгледа и дискутира засегнатите територии в Община Царево. Екземпляр от протокола за щетите е внесен и в Областна Управа Бургас.