Оставиха на топло изверга пребил 94-годишната си баба

Архив Пловдив

17-02-2012, 16:15

Автор:

Иван Иванов

Всичко от Автора

След побоя жената мозъчна контузия, както и на гръден кош и бели дробове, довели разстройство на здравето, временно опасно за живота и счупване на челюст.

Пловдивският районен съд взе мярка за неотклонение "задържане под стража" по отношение на 54-годишнищ Георги С, пребил 94-годишната си баба, съобщиха от пресцентъра на институцията.  Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 131, ал.1, т.5 и т.9, НК, за това че на 14 февруари в село Злати трап е причинил 3 средни телесни повреди на баба си – 94 – годишната.

След побоя жената мозъчна контузия, контузия на гръден кош и бели дробове, довели разстройство на здравето, временно опасно за живота и счупване на челюст. Деянието е извършено по начин, особено мъчителен за пострадалата и с особена жестокост.

Съдът намери, че са налице всички предвидени в закона предпоставки, за да бъде взета най – тежката мярка за неотклонение. Побойникът е обвинен в тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода. Доказателствата по делото, събрани на този етап обосновават в достатъчна степен извода, че той е извършил деянието, в което е обвинен. Преценено беше, че е налице реална опасност да извърши престъпление, уточняват от съда.
Определението не е окончателно и подлежи на обжалване в 3 – дневен срок пред Окръжен съд.