Разкараха и шефката на вписванията

Архив Пловдив

20-02-2012, 18:18

Автор:

Ончо Оникян

Всичко от Автора

Виолета Николова си отпуснала 11 000 лева допълнително на два транша в края на миналата година, въпреки че в продължителни периоди през 2011 година Търговският регистър беше недостъпен.

Шефът на Агенцията по вписванията Виолета Николова е освободена от поста, съобщиха от Министерството на правосъдието.

 Причината за смяната й са лошите резултати от одита на институцията, който приключи в петък миналата седмица, както и поредният скандал с раздадени значителни бонуси в агенцията, в който Николова се забърка.

В рамките на три дни постовете си напуснаха шефът на здравната каса (НЗОК), също заради скандал с раздадени бонуси и на Държавната агенция за закрила на детето.

Виолета Николова си отпуснала 11 000 лева допълнително на два транша в края на миналата година, въпреки че в продължителни периоди през 2011 година Търговският регистър беше недостъпен. За около 10 дни в края на май и началото на юни миналата година системата се беше сринала напълно. След това в продължение на месец сайтът на институцията продължи да работи зле. Това съвпадна с изтичането на крайния срок за подаването на годишните финансови отчети.

В началото на миналата година 47 души от Министерството на правосъдието си раздадоха значителни бонуси от средствата, спечелени от работата на регистъра. Парите бяха дадени заради "добрата работа" на регистъра. Най-големи суми получиха в политическия кабинет на бившия правосъдния министър и настоящ вицепрезидент Маргарита Попова.